Boekje over Samen Leven

"Als je thuis blijft dan word je eenzaam, dan blijf je altijd alleen." Het Nivel heeft een boekje uitgebracht door en voor mensen met een verstandelijke beperking. Het boekje gaat over meedoen in de samenleving. Meedoen door werk, hobby’s of het ontmoeten van vrienden. Maar bijvoorbeeld ook door wonen in een wijk.

Voor een onderzoek van het Nivel hebben mensen met een verstandelijke beperking verteld hoe ze meedoen in de samenleving. Wat hun wensen zijn. Wat ze nodig hebben. Het boekje is gebaseerd op dit onderzoek. Het biedt voorbeelden en uitspraken van mensen met een verstandelijke beperking over dit onderwerp. Het laat zien hoe mensen meedoen en is speciaal geschreven voor mensen met een verstandelijke beperking. Om zelf te lezen of te laten zien aan anderen.

Panel Samen Leven
Het boekje komt voort uit onderzoek binnen het Panel Samen leven. Dit panel bestaat uit meer dan 500 mensen met een lichte of matige verstandelijke beperking en ruim 350 familieleden (ouders, broer, zus) en soms een goede vriend of een begeleider van de wooninstelling.

Samenwerkingspartner
- Stichting Raad op Maat

 

Gegevensverzameling