Corona Actueel

Het Nivel onderzoekt corona. We richten ons hierbij op drie pijlers: cijfers over coronabesmettingen en zorggebruik bij de huisarts en in het verpleeghuis, onderzoek naar de impact van corona op burgers en onderzoek naar de gevolgen van corona op de zorg.

Nieuws over corona-onderzoek

Het Nivel onderzoekt corona: drie pijlers

Directeur Cordula Wagner vertelt over de drie pijlers van onderzoek waarbinnen het Nivel vele én diverse onderzoeken doet met betrekking tot COVID-19 en de coronapandemie.

Het Nivel onderzoekt corona: drie pijlers

Pijler 1: Cijfers COVID-19

Het Nivel volgt de verspreiding van COVID-19 binnen de huisartsenpraktijken in Nederland. Wekelijks publiceren we hier de cijfers van, in samenwerking met RIVM en het ministerie van VWS. Daarnaast monitoren we COVID-19 in verpleeghuizen, waar we ook regelmatig over publiceren.

Quote Cordula Wagner

Pijler 2: Impact corona op de bevolking

Hoe beleven de mensen in Nederland de coronatijd? Hoe ervaren kwetsbare groepen in onze maatschappij de coronamaatregelen? En wat zijn de verwachtingen van burgers over de gevolgen op langere termijn? Het Nivel monitort de beleving van de coronapandemie onder burgers.

Quote Jany Rademakers

Pijler 3: Impact van corona op de zorg

De gezondheidszorg staat sterk onder druk. Innovatieve oplossingen, zoals e-health, nemen een vlucht. Maar ook zaken als uitgestelde zorg en medicijnentekorten spelen een rol. Het Nivel onderzoekt de impact van corona op de inrichting en kwaliteit van de gezondheidszorg.

Quote Roland Friele

Meer weten?

Cordula WagnerProf. dr. Cordula Wagner
Directeur Nivel
[T] 030 272 96 65
[E] c.wagner@nivel.nl

 

Roland FrieleProf. dr. ir. Roland Friele
Adjunct-directeur Nivel, hoofd onderzoeksafdeling
[T] 030-272 96 79
[E] r.friele@nivel.nl

 

Volg ons

@panelvenvU kunt ons volgen via Twitter:@Nivel_research

 

LinkedInU kunt ons volgen via LinkedIn

 

Op de hoogte blijven van ons nieuwsOp de hoogte blijven van ons nieuws?