Bezoekers e-healthweek enthousiast over de evenementen
Nieuws
11-04-2019

Bezoekers e-healthweek enthousiast over de evenementen

Van 21 tot en met 26 januari 2019 vond, voor de derde keer, de e-healthweek plaats. Hoeveel mensen zijn bekend met de e-healthweek? Wat vonden bezoekers van de evenementen? Wat hebben ze geleerd? Nivel en Nictiz deden onderzoek.

De e-healthweek 2019 is georganiseerd op initiatief van ECP | Platform voor de InformatieSamenleving. Driehonderd organisaties door heel Nederland openden een week lang hun deuren en lieten bezoekers zien en ervaren wat de meerwaarde van e-health is.

Opbrengst: meer kennis over e-health toepassingen
Evenementen van de e-healthweek werden door bezoekers gemiddeld met een 7,8 beoordeeld. Twee derde van de bezoekers zegt meer te weten over een e-health toepassing dan voor het evenement. Daarnaast zegt iets meer dan de helft van de bezoekers de opgedane kennis over een bepaalde e-healthtoepassing zelf te willen gaan gebruiken. Dit wijst erop dat de e-healthweek bijdraagt aan de bekendheid van e-healthtoepassingen en het gebruik ervan stimuleert.

Bekendheid e-healthweek zelf kan nog groeien
Door de positieve beoordeling van de bezoekers lijkt de e-healthweek geslaagd. Uit het onderzoek blijkt verder dat 16% van de Nederlanders heeft gehoord van de e-healthweek. Dit is niet gestegen ten opzichte van voorgaande jaren. Als nog meer zorgconsumenten weten van de e-healthweek, zal deze nog meer zijn doel bereiken: ‘mensen kennis laten maken met de mogelijkheden en meerwaarde van e-health’.

Het onderzoek
Voor het onderzoek van het Nivel en Nictiz hebben 715 leden van het Consumentenpanel Gezondheidszorg van het Nivel een vragenlijst ingevuld. Daarnaast is een enquête gehouden onder 199 bezoekers van in totaal twintig evenementen in de e-healthweek. U vindt deze en andere publicaties over de e-healthweek op www.nivel.nl en www.nictiz.nl.

Thema