Coronacijfers week 17: Cijfers van huisartsen over COVID-19 laten grote verschillen zie
Nieuws
01-05-2020

Coronacijfers week 17: Cijfers van huisartsen over COVID-19 laten grote verschillen zien tussen provincies

Het Nivel volgt de verspreiding van het coronavirus zoals geregistreerd door huisartsen en geeft wekelijks een update. Deze cijfers over verspreiding van het virus zijn een aanvulling op bestaande cijfers over ziekenhuisopnames en sterftecijfers. Regelmatig zullen we nieuwe verdiepende informatie over deze cijfers geven.

Cijfers tot en met 26 april 2020 (week 10-17)
Noord-Brabant heeft de meeste patiënten met een klinisch bevestigde COVID-19, gevolgd door Zuid-Holland. De noordelijke provincies en Zeeland hebben de minste patiënten die contact hebben met de huisartsenpraktijk vanwege COVID-19. De cijfers in de huisartspraktijk per provincie zijn in lijn met het beeld van de GGD per provincie. De dalende trend in klinisch bevestigde COVID-19 is in de ene provincie eerder ingezet dan in de andere.

Hieronder ziet u de score van door de huisarts beoordeelde COVID-19 per provincie tot en met 26 april 2020. Bekijk alle scores in de factsheet.

COVID-19 provincies
Totaal aantal geschatte klinisch bevestigde COVID-19 patiënten tot en met week 17 per provincie (met 95% betrouwbaarheidsintervallen)

Over ons onderzoek
Voor het vaststellen van deze cijfers maken we gebruik van de deelnemende huisartsenpraktijken van Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn.

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.