Nieuws
30-05-2005

Driekwart van de kinderen gaat minstens één keer per jaar naar de huisarts

                                                                                                           Driekwart van de kinderen gaat minstens één keer per jaar naar de huisarts. Dit blijkt uit onderzoek van de afdeling Huisartsgeneeskunde van het Erasmus MC en het NIVEL naar klachten en aandoeningen van kinderen jonger dan 18 jaar.
Door de toenemende vergrijzing staat de ouderenzorg tegenwoordig sterk in de belangstelling. Dit onderzoek laat zien dat de huisarts nog steeds ook een belangrijke rol heeft bij klachten en aandoeningen van kinderen.
Het onderzoek geeft een up-to-date inzicht in de algemene gezondheidsproblemen bij kinderen, de problemen waarmee ze naar de huisarts gaan, de medicatie en de verwijzingen naar andere hulpverleners. Kortom: een rapport vol actuele referentiegegevens over de gezondheid van kinderen en de rol van de huisarts voor kinderen met gezondheidsproblemen
Het onderzoek is gebaseerd op interviews bij een aselecte steekproef van ruim 2700 kinderen jonger dan 18 jaar en op gegevens over contacten met de huisarts van bijna 80.000 kinderen gedurende één jaar.

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.