Nieuws
14-02-2007

Nederlander weet dat hij zonder verwijzing naar de fysiotherapeut kan

Meer dan de helft van de Nederlandse bevolking weet dat je sinds 1 januari 2006 direct, zonder verwijzing van een arts, naar de fysiotherapeut kan.Tegelijk met de wijzigingen in het zorgstelsel werd in januari 2006 de fysiotherapeut direct toegankelijk, waardoor patiënten zonder een verwijzing van een arts naar de fysiotherapeut toe kunnen. Onderzoek binnen het Consumentenpanel Gezondheidszorg van het NIVEL wijst uit dat een ruime meerderheid (58%) inmiddels bekend is met deze mogelijkheid. Ruim 26% van de patiënten van de fysiotherapeut maakt er ook al gebruik van, zo blijkt uit ander NIVEL-onderzoek.

Directe toegang
Niet alle zorgverzekeraars vergoeden die ‘directe toegang’ echter, of ze doen dit alleen onder bepaalde omstandigheden. Aan leden van het consumentenpanel werd daarom gevraagd in hoeverre zij op de hoogte zijn van de directe toegang tot de fysiotherapeut, en of zij weten of hun verzekering behandeling door een fysiotherapeut zonder verwijsbrief vergoedt.

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.