![Nivel-atrium-op-de-bank-banner-220px Nivel-atrium-op-de-bank-banner-220px](/sites/default/files/styles/banner_image_mobile_320_x_150_/public/banner-images/2022-11/atrium-4-banner.jpg?itok=7Rc7wNxp)
Medewerkers van het Nivel krijgen veel ruimte voor het ontwikkelen van een eigen specialisme, zowel (wetenschappelijk) onderzoekers als andere professionals.
Medewerkers van het Nivel krijgen veel ruimte voor het ontwikkelen van een eigen specialisme, zowel (wetenschappelijk) onderzoekers als andere professionals.
Het Nivel is een landelijk onderzoeksinstituut dat ‘kennis biedt voor betere zorg’. We doen dit op het brede terrein van de eerstelijns- en ook tweedelijnszorg en we hebben hierin een openbare en, nationale functie.
Zo’n 110 wetenschappelijk onderzoekers bij het Nivel doen hoogwaardig onderzoek naar allerlei aspecten van de Nederlandse gezondheidszorg. Daarnaast werken er ongeveer 60 medewerkers in andere functies; zij maken het doen van onderzoek mogelijk en laten het Nivel goed draaien (zie onze organisatiestructuur). Er is een open en collegiale cultuur, waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. We vinden het belangrijk dat werknemers hier met plezier werken. Alle medewerkers vallen onder de Rechtspositieregeling (RPR) van het Nivel. Deze RPR is afgeleid van de CAO VVT.
Grofweg kun je de functies van alle 170 medewerkers onderverdelen in drie categorieën:
Ons onderzoek wordt gekenmerkt door wetenschappelijk hoogstaande kwaliteit, praktische toepasbaarheid en maatschappelijke impact. We kiezen onze thema’s van onderzoek zelf of gaan in op verzoeken van derden, zoals ministeries, zorgverzekeraars, zorginstellingen, patiëntenorganisaties en consumentenplatforms. We haken zoveel mogelijk aan bij actuele maatschappelijke ontwikkelingen en werken nauw samen met universiteiten en andere partners.
Het Nivel biedt al zijn medewerkers tal van carrièremogelijkheden:
Alle onderzoeksmedewerkers in dienst van het Nivel worden gestimuleerd en gefaciliteerd in het ontwikkelen van hun onderzoekscompetenties:
Ook alle professionals in de (hiervoor genoemde) onderzoeksgerelateerde functies en de functies met betrekking tot bedrijfsvoering kunnen zich ontwikkelen in de breedte, maar vooral ook in de diepte van hun vak. We bieden intern georganiseerde cursussen en workshops aan en daarnaast tal van online trainingen via GoodHabitz, een erkende aanbieder van zeer veelzijdige e-learningpakketten. Ook kan er in overleg met de leidinggevende een externe cursus relevant voor de functie worden gevolgd.
Wij streven er bij het Nivel naar deskundige en bevlogen medewerkers in dienst te hebben. We verlangen van medewerkers dat zij beschikken over de juiste kennis, de juiste vaardigheden en de juiste competenties. Daarnaast verwachten wij dat zij de ambitie hebben zich verder te ontwikkelen én een bijdrage te leveren aan de missie en ambities van het Nivel.
De duur van een aanstelling als onderzoeker hangt samen met de looptijd van projecten en de beschikbaarheid van financiële middelen. Waar dat mogelijk is creëren we functies voor langere perioden en promotieplekken voor talentvolle junior onderzoekers. Vanwege de projectmatige opzet van onze werkprocessen worden regelmatig nieuwe onderzoekers aangetrokken, bij voorkeur medewerkers die veel waarde hechten aan de ontplooiingsmogelijkheden die we ze kunnen bieden.
Het TOP-programma is een opleidings- en ontwikkelprogramma voor junior onderzoekers in dienst bij het Nivel; dit betreft onderzoekers met maximaal twee jaar werkervaring. Het is onze bedoeling om jouw tijd bij het Nivel zo leerzaam en nuttig mogelijk te maken. Het TOP-programma is ontwikkeld om je te ondersteunen in je persoonlijke ontwikkeling; we bieden je cursusmogelijkheden aan en helpen je bij het voorbereiden van jouw verdere loopbaan. Een aantal van onze programmaleiders is hoogleraar bij een universiteit. Junior onderzoekers kunnen onder hun begeleiding promotieonderzoek doen en promoveren.
“Het doel van het TOP-programma is het ondersteunen van de persoonlijke ontwikkeling, het bieden van cursusmogelijkheden van jonge onderzoekers, en het bieden van hulp bij de voorbereiding op een loopbaan na die bij het Nivel.”
Het POST-programma is een ontwikkelprogramma waaraan postdoc onderzoekers werkzaam bij het Nivel kunnen deelnemen vanaf het moment dat ze gepromoveerd zijn. Het doorlopen van het POST-traject kan postdocs ondersteunen in hun ambitie om senior onderzoeker te worden.
Kortom, het POST-programma biedt postdoc onderzoekers van het Nivel de mogelijkheid zich vakinhoudelijk en qua projectmanagement verder te ontwikkelen. Het programma duurt zo’n drie jaar, in deze periode zul je verschillende trainingen doorlopen.
Met ons vitaliteitsprogramma beogen we een duurzame inzetbaarheid van medewerkers te realiseren. Binnen het programma richten we ons op verschillende aspecten die de vitaliteit van onze medewerkers voorstaat. Denk aan het beschikbaar stellen van dynamische werkplekken, erop toezien dat te hoge werkdruk wordt tegengegaan en werken met een team Gezond Werken binnen het Nivel. We willen voorkomen dat werkstress een negatieve invloed krijgt op het werkplezier van onze medewerkers.
Het Nivel hecht er belang aan een inclusieve organisatie te zijn, een organisatie waarin alle medewerkers zich welkom, veilig, geaccepteerd en gerespecteerd voelen. Het Nivel is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers; ons pand kent brede gangen en er zijn een lift en een invalidentoilet aanwezig. Ook beschikken we over een multifunctionele rustruimte.
Bent u geïnteresseerd in een van onze vacatures of in een stageplek? Of heeft uw vragen over ons personeelsbeleid? Neem dan contact op met Astrid Huijgen, via 030-2729684 of per e-mail via a.huijgen@nivel.nl
Het Nivel is regelmatig op zoek naar betrokken en enthousiaste stagiaires.
Geïnteresseerd? Stuur een open sollicitatie naar Astrid Huijgen via vacatures@nivel.nl.
Bent u geïnteresseerd in de vacatures die er zijn bij het Nivel? Blijf dan op de hoogte van het actuele vacature-aanbod.
Geef uw naam en e-mailadres door en ontvang de nieuwe vacatures per e-mail.