Afgesloten
2011

Intensieve Veehouderij en Gezondheid (IVG), 2009-2011

Duur: sept 2009 - jun 2011

Achtergrond

Door de intensivering van de veeteelt wordt de gezondheid van omwonenden van bedrijven (met varkens en kippen met name) mogelijk beïnvloed door blootstelling aan fijn stof en biologische agentia

Onderzoeksvraag

Wat zijn de gezondheidsproblemen van omwonenden in gebieden met intensieve veehouderij en wijken deze problemen af van die in gebieden zonder intensieve veehouderij?

Methode

Gegevens over morbiditeit en prescripties van alle patiënten van 28 huisartspraktijken in een gebied met intensieve veehouderij worden vergeleken met die van patiënten van 22 LINH-plattelandspraktijken zonder veehouderij. Resultaten worden afgezet tegen blootstellingsgegevens en geografische gegevens.

Resultaat

rapport

Dit project wordt gesubsidieerd door
Ministerie VWS
Ministerie LNV (ELI)
Projectpartners
Institute for Risk Assessment Sciences (IRAS) van de Universiteit Utrecht
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)