Voedingsadvies door huisartsen
Duur: jan - mei 2024
Achtergrond
Van veel chronische ziekten is de relatie aangetoond met een ongezonde voedingsgewoonte. Advisering bij voedingsgerelateerde gezondheidsproblemen is bij uitstek de rol van diëtisten, maar behoort ook tot het domein van huisartsen en praktijkondersteuners (POH’s).
Voedingsadvies wordt gegeven om te voorkomen dat mensen ziek worden maar is ook een belangrijk onderdeel van de behandeling van mensen die ziek zijn, om de gezondheid te verbeteren en klachten te verminderen.
Doel
Het is om in kaart te brengen in welke mate huisartsen voedingsadvies geven en welke belemmeringen zij daarbij ervaren. Ook wordt geïnventariseerd welke (digitale) hulpmiddelen zij daarbij gebruiken. Het onderzoek is een herhaling van het onderzoek in 2020.
Methode
We maken gebruik van een online vragenlijst aan huisartsen.
Resultaat
De resultaten zullen worden gepubliceerd in factsheet.