Nieuws
11-11-2005

Patiëntveiligheid in Nederland

Hoe veilig is de gezondheidszorg in Nederland? En hoe kan het nóg veiliger? Welke verbeterinitiatieven zijn er in de praktijk?Het NIVEL en het VUmc-EMGO hebben een aantal zorgverleners gevraagd om hun projecten ter verbetering van de patiëntveiligheid te beschrijven, inclusief uitwerking en implementatie. Dat levert een boek met niet alleen succes-verhalen op: ook de problemen waar men in de weerbarstige praktijk tegenaan loopt krijgen aandacht.

‘Patiëntveiligheid in Nederland’ is een uitgave van Uitgeverij Van Gorcum en verschijnt op 23 november 2005 ter gelegenheid van de conferentie ‘Zorg voor veiligheid’  in Den Haag. De conferentie opent de eerste Nationale Week van de Patiëntveiligheid en wordt georganiseerd door het NIVEL, de Orde van Medisch Specialisten  en het EMGO Instituut.


Externe betrokkenen

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.